La Fundació FC Barcelona i la Universitat de Barcelona impulsen una recerca sobre els factors que contribueixen al benestar emocional dels infants amb malalties cròniques

S’inicia una campanya per convidar a les famílies a participar en una enquesta que recollirà les dades necessàries per fer la investigació.

 

El diagnòstic d’una malaltia greu representa moments de dolor i angoixa per als infants i joves, a la vegada que un impacte en el funcionament i les dinàmiques per a les famílies. Des de la Fundació Barça, conscients de la capacitat que el club i els seus esportistes tenen per aportar emocions positives, desenvolupa un programa per donar suport a aquests infants i a les seves famílies.

L’Experiència Barça, a través de visites als hospitals dels esportistes del club i lliurament de material i invitacions als infants, vol fomentar les emocions positives dels infants amb malalties greus. La temporada 2020/21 la Fundació Barça ha donat suport a més de 121.301 infants.

 

Investigar els factors del benestar pediàtric

Ara, la Fundació FC Barcelona, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, ha posat en marxa un projecte de recerca per explorar els factors de benestar subjectiu dels infants amb condició de salut complexa.

L’estudi es farà a partir d’una enquesta adreçada a les famílies amb infants menors de 18 anys amb una malaltia crònica, que precisin d’hospitalització o convalescència al domicili. La campanya vol fer una crida per tal que participin en aquest estudi aportant la seva experiència, a través d’aquests qüestionaris, en funció de l’edat dels infants:

 

Qüestionari per a famílies amb fills/es de 3 a 6 anys:
https://www.ub.edu/ubforms/ca/phnp/calidad-de-vida-padres-con-hijo-entre-3-y-6-anos

 

Qüestionari per a famílies amb fills/es de 7 a 17 anys:
https://www.ub.edu/ubforms/ca/phnp/calidad-de-vida-padres-con-hijoa-entre-7-y-17-anos

 

La recerca es fa conjuntament amb el Grup de recerca consolidat en Pedagogia Hospitalària en Neonatologia i Pediatria de la Universitat de Barcelona amb el nom “La percepció subjectiva a Catalunya dels nens, nenes, adolescents en Condició de Salut Complexa, les seves famílies i els professionals de la salut i de l’educació”, i els resultats de la mateixa seran públics a final de temporada.

L’objectiu és explorar els factors de benestar des de l’experiència d’hospitalització i convalescència, amb la finalitat d’elaborar una guia de bones pràctiques dirigides a millorar el benestar i la qualitat de vida d’aquests nens/as, adolescents i les seves famílies.

mantenimiento web