Professionals de la Facultat d’Educació participen en un projecte que fomenta hàbits saludables en alumnes d’educació infantil

Els professors de la Facultat d’Educació Verònica Violant i José Luis Medina, del departament de Didàctica i Organització Educativa, han participat en el projecte All@once, liderat per l’Institut de Formació Contínua de la UB (IL3-UB) i finançat pel consorci EIT Health de la Comissió Europea.

El projecte desenvolupa d’una manera innovadora materials formatius destinats a docents d’educació infantil per crear hàbits saludables en els alumnes, des de l’alimentació i la higiene fins al desenvolupament de l’autoconsciència i el respecte de la diversitat (cultural, religiosa, de gènere, etc.), passant també per la promoció de l’activitat física i l’esport. L’objectiu estratègic d’aquest projecte és incidir en els hàbits dels infants, incloent-hi la salut emocional, la salut social i la salut física i mental, per tal de fer-ne ciutadans empoderats i més saludables, i prevenir, així, el desenvolupament de malalties cròniques en la comunitat a llarg termini.

La característica més innovadora del projecte —i que el converteix en pioner— és la seva metodologia de cocreació, que té en compte les necessitats reals dels infants detectades per les famílies, els professionals de l’educació i els de la salut. Amb aquesta metodologia, All@once involucra directament mestres, pares, mares i personal sanitari per investigar aquestes necessitats i poder implementar accions per corregir-les en l’educació dels infants.

 

Vídeo: Mestres d’infantil de Barcelona es formen per promoure els hàbits saludables entre els alumnes

 

Presentació del projecte en el marc internacional

El projecte All@once ha estat presentat a dues universitats internacionals; el passat més d’octubre a Sud-àfrica, dins el congrés Sasma Bricscess 2019, i al novembre a Filipines, en el marc de la Conferència 2019 Southeast Asian Games Scientific Conference.

mantenimiento web